Još jedna vrlo zanimljiva književna večer u gradskoj Vijećnici grada Ludbrega

Ovog tjedna, u četvrtak 13. lipnja 2024. godine, s početkom u devetnaest sati, u gradskoj Vijećnici grada Ludbrega održana je još jedna vrlo zanimljiva večer poezije. Povod je bio predstavljanje četvrte samostalne zbirke poznatog autora Nenada Slukića iz Varaždina. Zbirka koja je predstavljena nosi, kao što se može vidjeti, prilično intrigantan naslov: Izbor ljepote.

Zbirka je dobila naslov prema nazivu prve pjesme. U oblikovanju same knjige uz autora su sudjelovali i njegovi posebni i dragi prijatelji, fotograf Damir Širola (koji je ujedno objasnio kako je nastala fotografija na naslovnici zbirke) i lektorica Paula Možanić. Oni su također prisustvovali ovoj ludbreškoj književnoj večeri. Autor je istaknuo kako mu je veliko zadovoljstvo imati takve suradnike i prijatelje.

Program promocije vodili su ludbreškoj publici dobro poznati pjesnici i organizatori poetsko-književnih događanja Milan Novak i Ljubica Ribić. Gospođa Ribić vodila je razgovor s autorom, a zajednički su recitirali neke od pjesama iz zbirke. U izvođenju pjesama pridružila im se i jedna mlada gošća Mateja Vrabec, koja je posebno dojmljivo izvela pjesmu Tišina.

I autor je svojim osobitim, sugestivnim stilom izveo nekoliko pjesama. Također, govorio je kako i na kojim sve mjestima dobiva inspiraciju za pisanje. Objasnio je kako je svaki djelić njegova života, od toga da je odvjetnik, motorist, biciklist, zaljubljenik u prirodu itd., odredio raznolikost i širinu tematike njegove poezije.  

Večer je u glazbenom dijelu uveličala gitaristica, gospođa Neda Njegač odabravši pjesme koje su se dobro uklopile u cjelokupni program.

 

Napisala: Nika Novosel