Gradska knjižnica uz potporu Grada Ludbrega 2014. godine pokrenula je ediciju „Ludbreške razglednice“ u sklopu koje objavljuje prigodne tematske knjižice. U formatu razglednica prikladne su kao dar nekome koga se želi upoznati s vrednotama grada u kojem živimo. Nit vodilja Knjižnice je sabrati sve ono vrijedno i reprezentativno za naš grad, sve ono što ga predstavlja na najljepši način. A to su naši znameniti Ludbrežani, koji su pridonijeli razvoju svog rodnog mjesta ili su prenijeli glas o njemu diljem zemlje i šire, tu su i kulturni, povijesni i društveni događaji, štikleci koji predstavljaju ludbrešku baštinu.
Do sada su uz potporu Grada Ludbrega objavljene razglednice: „Marija Winter prva kroničarka Ludbrega“, „Božo Hlastec ludbreški pjesnik“, „Mladen Kerstner književnik i otac“, „Priče i legende iz Lodbringova grada“ i „Vladimir Filipović-hrvatski filozof“.
Svaka od knjižica je ono najbolje što Ludbreg ima i s čime se želi pohvaliti. Objavljene knjižice poklanjamo našim gostima i tako širimo glas o poznatim Ludbrežanima u drugim gradovima Hrvatske.