U subotu 25. 5. u 11 h u našoj knjižnici gostovala je autorica Antonija Buljan-Filipović. Predstavila je svoje, do sad objavljene, tri knjige: pjesničku zbirku „Najte biti stiha“, roman „Krvavi jarak“ i posljednju, kajkavsku zbirku pjesama „Zemi-daj“.

Antonija Buljan-Filipović rođena je 1949. godine. Porijeklom je iz Lovrentovca kod Varaždinskih Toplica, a živjela je i u Ludbregu, Varaždinu te sada trajno živi u Bibinju kod Zadra. Na Pedagoškoj akademiji u Zagrebu stekla je zvanje nastavnice njemačkog jezika te je u publici bio i jedan njezin učenik iz vremena kada je predavala njemački u Ludbregu.

Bavila se i prevođenjem, aktivno surađivala s Goethe-Institutom u Zagrebu i bila mentorica studentima Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Uz djelovanje vezano za njemački jezik, cijeli njezin životni opus posvećen je širenju domoljublja – kako u nastavi i pisanju, tako i u seminarima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Književno prijepodne u Ludbregu zaključili smo pitanjima iz publike. Autorica trenutno radi na novoj knjizi, doznali smo da je riječ o romanu.