Od 8. do 15. svibnja obilježava se Tjedan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u kojem se podsjeća na neprocjenjiv doprinos organizacije koja je postala simbol humanosti i pomoći u kriznim situacijama diljem svijeta.

U izlogu naše knjižnice postavljene su fotografije povodom Tjedna Crvenog križa u kojem slavimo prvenstveno lokalno humanitarno djelovanje na području Grada Ludbrega i pripadajućih okolnih mjesta. Izložbu je osmislio tim Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg na čelu s ravnateljicom Mirjanom Jerbić.

Fotografije u izlogu prikazuju aktivnosti Crvenoga križa Ludbreg u zadnjih 10 godina djelovanja – vježbe pokazne civilne zaštite žurne službe, volontiranje mladih i druženja s volonterima, edukacije djece po vrtićima i školama, čitanje edukativne slikovnice o klimatskim promjenama „Žabac i izgubljeni dom“ u izdanju Hrvatskog Crvenog križa.

Prikazana su na fotografijama i višegodišnja državna natjecanja u pružanju prve pomoći. U 2024. godini održat će se jubilarno 25. natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa na državnoj razini u Ludbregu, 11. svibnja.

U prethodno provedenim natjecanjima mladih sudjelovalo je više od 125 000 učenika osnovnih i srednjih škola te je zabilježeno kako se najveći broj volontera pridružuje Hrvatskom Crvenom križu upravo nakon provođenja natjecanja mladih.