Sastali se mi orni i snažni. Moćnim slovima odolijevali vremenskim prilikama i očuvali svoje zdravlje. Bilo nas je 6. Četiri dječaka i dvije djevojčice.

Čaroliju druženja smo započeli stimulacijama pokretom. Kako su nam se i opet pridružili novi, dvoje njih,  ponovili smo naš krug upoznavanja i zbližavanja.

A veselje smo razgranali u igri puhanja balončiča od sapunice i time i vježbali specifične mišiće našega govornog aparata.

Zatim smo se malo umirili za našim okruglim stolom, ispitali znamo li se svi potpisati te smo prionuli osobnom kreativnom izričaju u bojanju slatke hobotnice. Svatko je na drugoj strani nacrtao neku sliku prema svojoj temi. 

Potom smo se ponovno vratili našoj artikulacijskoj gimnastici s naglaskom na jačanju jezične pokretljivosti i rastezanju podjezične resice. Ponavljali smo brojne pokrete i kombinacije. Svi smo bili vrlo zdušni, koncentrirani i natjecateljski raspoloženi.

A onda smo u krug išli sa korekcijom artikulacije glasa L u logatomima i riječima, dosta djece u grupi izaziva glas R pa prema fonetskoj progresiji to bi bio ispravan tijek u korekciji.

Kad je došlo vrijeme za igru, upotrijebili smo ju i za kratki individualni rad i upoznavanje s novima, kao što su vježbe čitanja ili vježbe skušne pažnje. 

U igri je bio potreban sudac jer se nisu svi znali izboriti za sudjelovanje ili provođenje svoje ideje pa nam je to bila prilika za potvrđivanje i suočavanje sa emocionalnom i socijalnom inteligenciji. 

U ponekim nas situacijama naše različitosti obogaćuju i dopunjuju, a u ponekima posve razdvajaju pa su svi ti trenuci dragocjeni za naše slovkasto samoosnaživanje.

Zbog kiše propao nam je naš izletić na igralište na Otoku. Kako sada možemo očekivati i više takvih dana i hladnoće teta Taja nam je obećala napraviti mali sportski poligon u auli da vježbamo našu ravnotežu i kao podrška našoj psihomotorici. Juuuupi!

Naša Knjižnica je naš mali dvorac pun čarolije slova i edukativnih i didaktičkih materijala i igračaka!