Naša slovkasta subotnja radna jutra u predivnoj razigranoj našoj dječjoj Knjižnici i dječjem odjelu Knjižnice i dječjoj igraonici nastavljaju se...

Okupila se opet naša mala grupa. Netko nije mogao doći, netko je ozdravio, a netko novi nam se pridružio.

Kao i uvijek uzeli smo u obzir svačije potrebe i mogućnosti. Različiti smo.

 Uz svesrdnu pomoć tete Megi iz Knjižnice koja nam je pokazala novi razmještaj radnih materijala i veselo nas fotografirala pa je i teta Taja na fotografijama.

Ponovili smo krug upoznavanja i osnovnog predstavljanja jedni drugima.

Započeli smo druženje puhanjem balončića od sapunice. Svatko je imao svoju posudicu. Nestalo nam punila, teta će nadomjestiti drugi put.

Time smo započeli razgibavanje naših artikulatora s raznim dodatnim vježbama za rastezanje podjezične resice te za jačanje pokretljivosti jezika.

Potom smo provjerili našu mikromotoriku i makromotoriku. A u nastavku radne listiće  koji onda uvijek uključuju i grafomotorika.

Malo smo se opet više pozabavili predvježbama za izgovor glasa R, a malo smo ga pročitali i ponavljali riječi u suglasničkoj skupini GR.

Bilo je potreba i za vodom i WC-om i sve smo složno odradili. Borna je snažan i glavni je da nam stisne slavine da operemo ruke i natočimo čaše. 

Bilo je i potreba za prekidima i igru s našom loptom za plažu. Imamo novu. Žutu. Sunce sa sunčanim naočalama. Samo je sebi prejako, zamislite! 

A onda smo se uputili na dječje  igralište na glavnom ludbreškom trgu, preko puta Centra svijeta ;)))

Tamo smo svoje trenutke podijelili s drugom djecom koju smo zatekli. A za finale - teta Taja nas je častila sladoledom. Zadržali smo se dobrano. Netko jede sporo, netko se musavi, nekom ispada, nekome se prebrzo topu. Koristimo priliku dok je još ovakvo fjvno vrijeme.

Otišli smo sa svojim papirima i zadaćama, mašući zastavicama sa slovima koje nam je poklonila teta Megi u Knjižnici.

Veselimo se novoj našoj suboti u Knjižnici!