Evo, već je skoro prvi tjedan lipnja iza nas. Do kraja školske godine ostalo je još samo sedam radnih dana. Uz završna ispitivanja kako bi postigli što bolji uspjeh, taman je ostalo dovoljno vremena da naši vrijedni kajkavski pjesnici pošalju svoje prijave s radovima na Natječaj za dječju kajkavsku poeziju „Kaj je kaj“ Gradske knjžnice i čitaonice „Mladen Kerstner“.

Podsjećamo, radovi pod šifrom mogu se poslati do 9. lipnja 2023. godine u .doc ili .docx formatu na e-poštu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. U posebnom dokumentu uz radove treba poslati podatke o autoru koji sadrže: rješenje šifre, ime i prezime autora, razred, ime škole, ime i prezime mentora/mentorice.

Od pristiglih radova, Prosudbeno povjerenstvo odabire najuspjelije pjesme od kojih će tri najbolje dobiti posebne nagrade. Pjesme koje odabere Prosudbeno povjerenstvo objavit će se u Zbirci dječjeg kajkavskog pjesništva „Kaj je kaj“.

Program recitala s autorskim čitanjem pjesama održat će se u četvrtak, 6. srpnja 2023. sklopu Kešnerijade, manifestacije kajkavskih dana u Ludbregu od 3. – 8. srpnja 2023. godine.

Hvala svima na dosadašnjim prijavama. Oni koji se ne mogu odlučiti koje pjesme prijaviti, vremena imate do petka. Vjerujemo da ćemo i ove godine uživati u prekrasnim stihovima naših mladih pjesnika i pjesnikinja koji čuvaju naš dragi kaj.