Došli smo nekako pospani, kiselkasti, neki bili i na cijepljenju.... O, Zara i Mia imale predivne slatkiše, mljaaac! 

Posve su nas vratili u život! 

Sretan 7. rođendan našim predivnim rasolesanim vilama Zari i Miji!

Dakle, tako je dobro započeti posao slatkišima....

Za dodatni užitak i razvoj grafomororike dobili smo  na bojanje dvorac razlomljen numeriranim dijelovima. Svaki broj je imao pridodanu boju kojom je trebalo obojati taj dio dvorca. Pojmom broja i količina nastavili smo se baviti na radnim listićima gdje je na početku reda bio zadan broj, a u ostatku reda je trebalo zaokružiti kvadrat u kojem je bio broj kružića zadan brojem s početka reda....

Uz bogaćenje leksika kroz kreativne igre riječima gdje te strelica odvede u zadatak da sam kažeš riječ koja počinje nekim slovom ili nabrojiš neke biljke, neka jela, neka muška imena, neke države.....

Upoznajemo se s novim pojmom, značenjima.... U ovom dijelu smo se poigrali glasom K. 

Uslijedila je pauza za igru. Koristili smo fleksibilni tunel i razne  pokrete tijela kako bi uključili i poticali obje moždane hemisfere. - brain gym i uz predivan glazbeni instrumentarij  naše knjižnice.

Kako se Slovkićima i dalje igralo dogovorili smo da mogu nastaviti upošljavati svoje prstiće i maštu ako pripaze kad je njihov red jer smo radili korekciju glasa R u povoljnom suglasničkom okruženju.

Potom smo pospremili i uredili naše carstvo, sjeli za stol i kovali planove za završni susret prije ljetne pauze, a i početka školske godine za naše tri prvašice.

Tijekom azgovara nešto sam oponašala Japansku buhu A-ca! I tako ih je to zainteresiralo pa smo pogledali kratki crtani film. Prethistorijski.  Ah ....puno drukčije od današnjih crtića. Ipak, zabavilo ih je :;))))