Danas su nam došle dvije nove prijateljice, Emili i Kiara, s kojima smo se upoznale i pozdravile ih. Ispričale su nam da idu u vrtić, vole se igrati.

 Na početku smo se poigrale igre pamćenja "Složi figure po redu", koju su izmislile Ana i Graciella. Slagale smo i drvene puzzle.

 Djevojčice su nam ispričale da pripremaju nastup s plesnom grupom na Otoku mladosti. 

 Slušali smo pjesmicu "Mrav", a Graciella je iz teksta pogodila da se u pjesmici radi o mravu.

 Razgovarale smo o mravima: Graciella : Mravi su snažni i okupe se oko hrane koju skupa nose. Grade velike mravinjake.

 Ana : Gledala sam mrave kako jedu nešto slatko, jer to vole. Jako su vrijedni i nose hranu u svoj mravinjak. Mi učimo ples "Cvrčak i mravice"

 Nesa : Mravi su korisne životinje. Vidjela sam kolonu mrava.

 Vita : I ja sam vidjela puno mrava. Iz enciklopedije smo pročitale zanimljivosti o mravima.

 Pročitale smo priču "Znatiželjni mrav" ( o jednom malom mravu koji je s mamom i tatom živio na jednoj lijepoj livadi, ali on je bio nezadovoljan, jer je htio upoznati svijet. Jednog dana jedn djevojčica ubrala je cvijet na kojem je spavao i odnijela ga je svojoj kući. Tu mu je bilo lijepo, sve je istraživao... No, kad je trebao ići spavati, nije bilo njegovog cvijeta, ni travke koja bi ga  uljuljala u san. "Mamaaa !" zaplakao je i probudio se, tu na njegovoj livadi, sretan, jer je sve bio samo san. Shvatio je da je kod kuće ipak najljepše. ) Nako prepričane priče djevojčice su zaključile da je kod kuće najljepše. Još jedanput smo slušale pjesmicu "Mrav". Na kraju su djevojčice izradile slike mrava, njegovih cvjetića i livade. Bojicama su obojile izrezane cvjetiće, zalijepile ih na karton, nacrtale  mrava, obojile livadu.