I danas smo se na početku razgibali uz glazbenu kutiju, te se poigrali našim scenskim lutkama, a i razgledavali smo slikovnice s polica.

    Ana P. ispričala nam je da je bila s vrtićem na Dječjoj olimpijadi, Graciella u školi s prijateljima priprema završnicu školske godine, spremaju se na maturalno putovanje, jer završava četvrti razred. Sve to jako je veseli.

   Obzirom da je 20.svibnja bio Dan pčela, razgovarali smo o vrijednim pčelicama :

   Kaja : pčele su jako marljive.

   Graciella : postoji ovisnost među biljkama i životinjama. Pčele oprašuju, da bi imali plodove.

   Janko i Ana T. : U vrtiću smo gledali predstavu "Mudra glava malog mrava", a u predstavi je bila pčelica koja je pomogla mravu da spasi mravinjak.

   Čitali smo zanimljivosti o pčelama ( o tome kako imaju dobar njuh, imaju veliku sposobnost učenja i pamćenja, u košnici postoji matica koja polaže jaja, ostale pčele su radilice...)

   Pročitali smo slikovnicu "Pčelica Jelica i medo Edo". U priči pčelica Jelica daje medi med, jer ga boli grlo, a mora nastupati na šumskom koncertu. Usput medo  uči sve o pčelama : što je košnica, što je saće, kako pčele naprave med...što mu je bilo jako zanimljivo. Jelica i Edo postali su pravi prijatelji.

   Nakon priče djeca su pričala da vole med, jer je fini, sladak, zdrav i daje nam snagu. Moramo čuvati vrijedne pčelice!

   Na kraju smo od rolica od kartona izradili pčelice ( rolice smo obukli u žuti kolaž papir, nalijepili smo crne trakice, dodali krila i glavicu s ticalima. Prema želji, djeca su ukrasila pčelicama krila.)