Radionica 24.10.2020

U subotu, 24.10.2020. nas nekoliko djece koji jako volimo knjige, igre i zaposliti naše ručice, uputilo se u Knjižnicu. A, kako i ne bi kad je, prema objavi, sve ukazivalo da će radionica s tetom Jasnicom biti veoma zanimljiva. Ona te radionice tako dobro osmisli da nam dva sata prođu u tren, a sa sobom doma ponesemo predmete koje sami izrađujemo i utiske što odmah ispričamo našim roditeljima ili bakama i djedovima.


Eto, danas smo razgovarali o knjigama. No, najprije smo se okušali u sviranju sintesajzera kojeg je donijela naša prijateljica Neva. Ona dobro zna svirati i svakome je pokazala kako se to radi. Zanimljivo. Nakon toga smo razgovarali o tome zašto čitamo i što smo u zadnje vrijeme pročitali. Neva je čitala "Ružno pače", "Djevojčica sa šibicama", "Princeza na zrnu graška". Lovro je zaljubljenik u brodove, pa rado pročita koju knjigu o njima, no svejedno je čitao i "Crvenkapicu". Lara je čitala "Balončica i miš", a Tara "Pustolovine šegrta Hlapića". Neke su nam knjige tužne, no ipak smo se složili da čitanjem se postane pametnijim, ponekad maštamo ili sanjamo lijepe snove.
Zatim nam je teta Jasnica pročitala slikovnicu "Vuk koji je ispao iz knjige", a mi smo je tako dobro prepričali. Spominjali su se životinje u njoj, pa smo odigrali pokretnu igricu "Šumski čarobnjak". Tek sad dolazi ono pravo, izrađivali smo male slikovnice u koje smo crtali ili lijepili likove iz priče. Time smo i mi doprinijeli "Mjesecu knjige". Za kraj smo pregledavali slikovnice koje možemo posuđivati u Knjižnici.
Danas nam je bio tako dobar dan. Jedva čekamo sljedeću radionicu.