ODJEL ZA ODRASLE

  • Domaća književnost
  1. Pjesma za rastanak / Pavao Pavličić
  2. Ciganin, ali najljepši / Kristian Novak
  3. Imaginarni prijatelj / Miljenko Jergović
  4. Nina / Marilena Dužman
  5. Pasijans / Pavao Pavličić
  6. Moja žena mene vara / Edo Stojčić
  7. Što je muškarac bez brkova / Ante Tomić
  8. Bilo jednom na Divljem istoku / Franjo Nagulov
  9. Kći Lotrščaka / Marija Jurić Zagorka
  10. Brod za Issu / Robert Perišić

- Strana književnost

  1. Palača Magnolija / Fiona Davis
  2. Iz Londona s ljubavlju / Sarah Jio 
  3. Deset malih udaha / K. A. Tucker
  4. Sve što nismo preboljeli / Lucy Score
  5. Kompleks dobre djevojke/ Elle Kennedy
  6. Oporuka / Nina Wähä
  7. Merlin, stvoritelj kraljeva / Michel Rio
  8. Nove strasti / Melody Anne
  9. Katedrala mora / Ildefonso Falcones 
  10. Oluja je izašla iz raja / Johannes Anyuru

 

DJEČJI ODJEL

  • Slikovnice
  1. Tu sam, uz tebe / Smriti Halls
  2. Baka koja je zašila nebo / Silvija Šesto
  3. Nauči biti uredan uz pomoć malog Medvjedića Brunda / Adrienne Heymans
  4. Plavi oblak / Tomi Ungerer
  5. Oda jajetu / Zoran Pongrašić
  6. Kako je kornjača išla na ljetovanje / Željka Horvat-Vukelja
  7. Moj striček Autobusac / Ema Pongrašić
  8. Medvjedica Marta i šareni planinski čaj / Erika Katačić Kožić
  9. Mačak u šeširu / Dr. Seuss
  10. Žirafeta i Žirafon / Rene Gouichoux

 

Pavao Pavličić: Pjesma za rastanak

Pjesma za rastanakZa vrijeme koncerta amaterskog pjevačkog zbora, jedan od pjevača srušio se mrtav, otrovan toksičnom tvari koja izaziva simptome slične onima kod srčane mane od koje je patio. Urednik crne kronike, njegov pomoćnik i policijski istražitelj pokušavaju ustanoviti počinitelja i motive ubojstva. U maniri klasičnoga kriminalističkog žanra, vještim i zanimljivim pripovijedanjem koje mami na dalje čitanje, vodi Pavličić kroz zagrebački polusvijet kojim se kreću njegovi živo i uvjerljivo dočarani likovi, smješteni u svakodnevnicu i zavičajni zagrebački ambijent.

 

 

 

 

 

Fiona Davis: Palača Magnolija 

Palača magnolijaUzbudljiv roman o tajnama, izdaji i ubojstvu unutar jedne od najdojmljivijih palača iz zlatnog doba New Yorka. Osam mjeseci otkako je izgubila majku od španjolske gripe 1919., život dvadesetjednogodišnje Lillian Carter posve se raspao. Posljednjih šest godina, pod pseudonimom Angelica, Lillian je bila jedan od najtraženijih umjetničkih modela u New Yorku. Ali s majčinim odlaskom, ožalošćena Lillian ostala je bez kormila i očajna – posla nema, a nadolazeći skandal ostavio ju je bez sigurnog utočišta. Pa kad slučajno naiđe na priliku za zaposlenje u vili Frickovih, Lillian je objeručke prihvaća, a ta odluka uvući će je u zapetljanu mrežu romantičnih susreta, ukradenih dragulja i obiteljske drame toliko duboke da ulog može biti život ili smrt. Gotovo pedeset godina nakon toga, engleska manekenka Veronica Weber ima vlastitu priliku za izgradnju karijere unutar zidova bivše Frickove rezidencije, sada pretvorene u jedan od najimpresivnijih njujorških muzeja. Kad je zajedno sa šarmantnim pripravnikom kustosom Joshuom otpuštena sa snimanja za Vogue u Zbirci Frick, slučajno u muzeju naiđe na niz skrivenih poruka koje će nju i Joshuu odvesti u potragu što bi mogla otkriti istinu iza desetljećima starog ubojstva u zloglasnoj obitelji Frick.

 

Smriti Halls: Tu sam, uz tebe 

Tu sam uz tebeZabavna i emotivna slikovnica o odanom prijateljstvu Mede i vjeverića koji svaki trenutak provode zajedno. Jedan drugoga potiču na nove izazove, a u teškim trenucima međusobna su potpora. Međutim, i dobri prijatelji ponekad trebaju predah. U trenutku razdvojenosti vjeverić je shvatio da je puno zabavnije s prijateljem u blizini i da im je najbolje kada su skupa, «kao pekmezu u uštipcima, kao ruka