Prema odluci prosudbenog povjerenstva pjesma „Žuti Gumbeki“ varaždinskog pjesnika Željka Funde pobijedila je na 6. Recitalu kajkavske poezije „Božo Hlastec“. Autoru je uz kipić sa znakom zlatnoga Kaj-a pripala i novčana nagrada u iznosu od 130 Eura.

Drugo mjesto i srebrni Kaj dobila je pjesma varaždinskog pjesnika Tomislava Ribića, „Bežlivost v herbariju nedosenjanih senja“, a treće mjesto i brončani Kaj dobio je ludbreški pjesnik Aleksandar Horvat za pjesmu "Krajcar za kožu".

Recital je održan u sklopu kulturne manifestacije 8. Dana „Bože Hlasteca“ kojom je Gradska knjižnica i čitaonica obilježila i stotu obljenticu rođenja najvećeg ludbreškog kajkavskog pjesnika.

Ova godine na natječaj je pristiglo 94 pjesme,  a prosudbeno povjerenstvo odabralo je 19 koje su objavljene u zborniku pod naslovom "Faloček kraja našega".

Odabrane pjesme čitali su samo autori, a za najbolju interpretaciju prigodnu nagradu je primila Jagoda Vičević iz Čakovca.

U glazbenom dijelu program koji su vodili Edita Kutnjak Zlatar i glumac Zvonko Novosel, sudjelovao je Lav Novosel.

Nakon podjele nagrada i priznanja, program 8. dana Bože Hlasteca i stote obljetnice pjesnikova rođenja završen je prigodnim druženjem i rezanjem rođendanske torte.