Na današnjoj radionici obilježili smo nadolazeći 22. travnja koji se obilježava kako bi se jačala svijest ljudi prema prirodnom okolišu.

Nakon ugodnog razgovora i opisivanja doživljaja djeca su promatrala različite slike planeta zemlje. Kada su vidjela fotografije zagađenja okoliša djeca su se osječala tužno i loše. Ali na slike s čistim okolišem, cvijećem i prirodom djeca su pozitivno reagirala.

Sebastian : Na slici je Zemlja sretna, jer je posađeno cvijeće i drveće, ima dosta kisika. Kaja nam je rekla naziv kampanje sadnje drveta : "Posadi drvo, ne budi panj" Graciella : Dok sječemo drvo za papir ili nešto, moramo posaditi novo. Pročitali smo članak "Što je ekologija ?", iz kojeg smo saznali da je to znanost o životu na Zemlji, te kako je Zemlja naša velika, zajednička kuća, koju moramo čuvati, kao i sva živa i neživa bića, jer ne možemo jedni bez drugih... Nakon čitanja Lovro je zaključio : Ne bismo trebali sjeći drva, jer njih to boli i onda umru, a ne smijemo ni gaziti cvijeće, jer bi i ono umrlo. Kaja : "Bolje brdo cvijeća, nego brdo smeća." Ana : Ne smijemo bacati smeće i uništavati prirodu. Sebastian : Moramo čuvati svoj dom, planetu Zemlju, biljke, životinje...

Na kraju smo obojali prigodne bojanke i docrtali ono što naša Zemlja voli.