Konačno je stiglo i lijepo vrijeme i zato prva knjiga koju vam preporučujemo je:


2020 10 13 0005 scaled„Vrtlarenje u skladu s prirodom“, od Silvije Kolar-Fodor. Knjiga je namijenjena početnicima u vrtlarenju kako bi se čim lakše upoznali s osnovama biljaka i organskih tehnika, ali i iskusnim vrtlarima koji žele proširiti svoje vrtlarske vidike.
Daje nam fantastičan uvid u funkcioniranje prirode i nas samih. Uči nas činiti sve suprotno od onoga što nas je društvo do sada učilo – uči nas kako usporiti, promatrati, istražiti, ne skakati u panici na pojavu jedne bubice ili mrlje na povrću te kako uz puno povjerenje pustiti prirodi da ona za nas odradi većinu posla u vrtu.
Od Silvije, djevojčice koja je satima lutala po šumi, Silvija je postala žena koja punim plućima živi svoju misiju – biovrtlarenje. Upravo je znatiželja, crvić tjerao godinama na promatranje, istraživanje, kombiniranje i zapisivanje svih procesa koji su se događali na njenom vrtlarskom putu. Veseli nas što će vrtlari početnici imati prilike pročitati ovu knjigu i učiti o tlu i vrtlarenju na način koji će im donijeti obilje zdrave hrane, a istovremeno biti lišeni pritiska okoline i straha da „u vrtu neće uzgojiti ništa ako ne pošpricaju otrovima“.

 

 

 

sve je rjesivoSljedeća knjiga koju preporučujemo nosi naslov SVE JE RJEŠIVO, autorice MARIE FORLEO
To nije samo fraza. To je mantra, poslovica i filozofija. To je životni moto koji će vas, proveden u praksi, učiniti nezaustavljivima. Borite se kako biste završili ono što ste započeli? Briljantne ideje svakodnevno se roje u vašoj glavi, ali ne znate kako ih oživjeti i realizirati? Ova knjiga, koja je već promijenila živote tisuća čitatelja, poziva vas da budete proaktivni i kreativni. Uz pomoć brojnih vježbi, primjera i priča ljudi koji su se uvjerili da sve uistinu jest rješivo, ovaj će vam inspirativni vodič pokazati kako se suočiti sa strahovima i dvojbama, savladati prepreke i ostvariti ciljeve i snove. Zahvaljujući njemu, shvatit ćete da je moć promjene u vašim rukama pa ćete se konačno odvažiti promijeniti posao kojim ste već dulje nezadovoljni i koji vas frustrira, pokrenuti vlastiti projekt ili tvrtku i pronaći vrijeme za ljude i stvari koje volite i koji vam donose unutarnje zadovoljstvo i mir.
Marie Forleo poduzetnica je, spisateljica rođena u New Jerseyju. Sa svojim je timom pokrenula nagrađivan i iznimno popularan tjedni show MarieTV. U njemu ugošćuje stručnjake, ali i brojne poznate osobe koje svojim životnim pričama svjedoče da sve uistinu i jest moguće. I zato, pokušajte i vi!

 

 

 

mladima MUI za kraj jedna knjiga za tinejdžere.
Mladima, je jedna od najprodavanijih knjiga za djecu i mlade u Norveškoj, gdje je samo u godini objavljivanja, prodana u više od 65 000 primjeraka. Iste je godine osvojila Književnu nagradu za najbolju knjigu za mlade napisanu na norveškome.
Mladost, možemo slobodno reći, je uzbudljiva, lijepa i zabavna, no katkad zna biti teška i ćudljiva. To je prijelomno životno razdoblje. Nalazite se na razmeđi djetinjstva i odrasle dobi. Zajedno s drugima, a opet sami. Roditelji stoje sa strane i ne shvaćaju ništa ma koliko se trudili.

Poznata norveška glumica, komičarka i spisateljica Linn Skåber razgovarala je i družila se s mladim ljudima i bilježila njihova razmišljanja o životu, odrastanju, osjećajima, čežnjama. Prikupljene materijale pretočila je u male tekstove o velikim temama – iz perspektive mladih. Njihove su priče pitke i zabavne, no istodobno iznenađujuće jer se mladi svjedoci zrelo i hrabro suočavaju s obiteljskim i vršnjačkim problemima, preživljavajući u suvremenom društvu u kojem nedostaje topline i sigurnosti.
Jedan mladi čitatelj je rekao:
Drugim očima gledam ljude, svoje tijelo i osjećaje otkako sam pročitao ovu knjigu. Počeo sam primjećivati ono što bi mi prije bilo promaknulo. (…) Prepoznajem se u mnogima od tih priča. Nisam pročitao bolju knjigu, dajem joj najvišu ocjenu.
Dragi čitatelji, ove knjige, a i mnoge druge čekaju vas na policama vaše knjižnice.