Još jedna knjižica iz edicije Ludbreške razglednice ugledala je svjetlo dana. Pozivamo vas da nam se pridružite na njenom predstavljanju.


O samoj knjižici autor je napisao:


Dragi čitatelju,
knjižica u Tvojim rukama jedna je u nizu iz edicije Ludbreška razglednica koju je pokrenula Gradska knjižnica i čitaonica „Mladen Kerstner“ iz Ludbrega. Nit vodilja pokretača edicije jest sabrati sve ono vrijedno i prepoznatljivo (ili reprezentativno) za naš gradić, sve ono što ga predstavlja na najljepši način. A to su naši znameniti Ludbrežani koji su pridonijeli razvoju svojega rodnog mjesta ili su pronijeli glas o njemu diljem zemlje i šire; to su kulturni, povijesni, sportski i društveni događaji, štikleci koji predstavljaju ludbrešku baštinu. S ponosom i sa željom da se sve što je vrijedno zapiše, a zapisano će ostati i očuvano, osmislili smo ovakve knjižice-razglednice. Svaka će od njih biti djelić sačuvanih sjećanja, evokacija uspomena na drage Ludbrežane i djela koja su stvarale vrijedne ludbreške ruke. Svaka od njih ono je najbolje što Ludbreg ima i čime se želi pohvaliti, s radošću istaknuti.
Ova knjižica dar je svakom Ludbrežaninu, ali i razglednica koja će se rado poslati dalje, darovati nekome koga se želi upoznati s vrednotama našega gradića. Stoga, dragi čitatelju, ugodno čitaj, sjećaj se i - pamti.