Gradska knjižnica i čitaonica „Mladen Kerstner“ Ludbreg objavljuje natječaj za dječju kajkavsku poeziju. Više o tome pročitajte u nastavku.

Propozicije natječaja:

  1. Na natječaj se mogu prijaviti učenici Osnovnih škola Ludbreg, Martijanec, Sveti Đurđ, Veliki Bukovec i učenici Srednje škole Ludbreg.
  2. Svaki učenik može sudjelovati najviše s tri do sada neobjavljene pjesme isključivo na kajkavskom jeziku (u obzir dolaze svi idiomi). Teme pjesama nisu zadane.
  3. Pjesme odabire učitelj/učiteljica, odnosno mentor/mentorica.
  4. Ispod svake prijavljene pjesme napisati ime i prezime učenika, broj telefona ili mobitela, ime i prezime mentora, razred, naziv škole.
  5. Radove poslati do 15. lipnja 2022. godine na e-poštu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  6. Radove procjenjuje prosudbeno povjerenstvo. Odlukom Povjerenstva, tri najbolje pjesme u kategoriji osnovnih i srednje škole bit će nagrađene.
  7. Sve najuspjelije pjesme koje će izabrati Stručno prosudbeno povjerenstvo objavljuju se u zborniku „Kaj je kaj“.
  8. Svi sudionici natječaja bit će pozvani na recital „Kaj je kaj“ uz autorsko čitanje odabranih radova koji će se održati u subotu, 9. srpnja 2022. godine u dvorcu Batthyany Ludbeg.
  9. Svi sudionici natječaja dobivaju na dar zbornik „Kaj je kaj“.
  10. Program se održava u sklopu manifestacije „Kešnerijada 2022.“ – manifestacija kajkavskih dana u Ludbregu i okolici.