INFORMATIKA U GRADSKOJ KNJIŽNICI I ČITAONICI ''MLADEN KERSTNER'' U LUDBREGU

Sve ima početak i sve ima kraj. Tako i radni vijek čovjeka. Već umorni od 35.-40. godišnje dnevne kolotečine, utabane staze svakodnevice, dom, posao – posao, dom, obitelj, s olakšanjem dočekujemo mirovinu. Ah, konačno. E, sad ću imati vremena raditi sve ono što nisam mogao do sada, bit ću sam svoj gazda i gazda svojem vremenu. Spavat ću do kada želim, provodit ću vrijeme kako ja želim. Uljuljkujemo se u divne snove, puštamo mašti na volju da nas vodi u nepoznata prostranstva mirnog, zadovoljnog blaženstva umirovljeničkog života.

 

A, onda, bum, tres!!!!

 

Opet kolotečina, opet sve po starom, samo uvijeno u novo ruho. I što sad? Ima li rješenja, ima li izlaza? Što napraviti? Kuda poći? Naravno da ima.

 

Pođite u knjižnicu. Dočekat će vas nasmijani, ljubazni zaposlenici, uvijek vama na usluzi. Mali crvić u vama ne miruje, kopa, pa kopa: čitaj, čitaj knjige! Pa, dobro, ajde, da mu udovoljim, postat ću član knjižnice. Ali gle', besplatni tečaj informatike za početnike. O čemu se to radi? Aha, program za zreliju populaciju. Znači: knjižnica omogućava zainteresiranim korisnicima da svakog utorka i srijede od 10:00 sati dođu i nauče osnovne pojmove o računalu, kako se služiti njime. Naučiti surfati, pisati, slati, otvarati, čitati i odgovarati na dobivenoj elektroničkoj pošti, služiti se skype-om (komunikacija sa vašim dragim osobama, preko računala). Sinovi i kćeri, unuci i unuke, prijatelji koji ovo čitate, obavijestite svoje zainteresirane roditelje, djedove i bake. Neka se jave na telefonski broj knjižnice Mladen Kerstner u Ludbregu: 042/306-067

 

Čekamo vas.

 

Autor: Katerina Zagorc